Sluit menu

Snel aangevraagd

Binnen enkele minuten online aangevraagd

Ondersteuning

Zeker weten dat al je gegevens juist zijn ingevuld

Over MijnVerklaring

Bij mijnVerklaring staan we voor u klaar

mijnVerklaring helpt u bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag, zodat u kunt werken waar u het liefste wilt – zelfs als dit in het buitenland is. Doordat we volledig online werken, kunt u moeiteloos en snel een verklaring aanvragen. U hoeft dan niet meer langs het gemeentehuis of ingewikkelde formulieren in te vullen. Wij zetten de aanvraag voor u klaar bij Justis.

We werken met een team van specialistische juristen, die altijd op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen we u niet alleen bemiddelen, maar ook adviseren bij bijvoorbeeld het uitkiezen van een screeningsprofiel of als u bewaar wilt maken tegen een afgewezen verklaring.

Heeft u nog vragen? Chat met onze klantenservice. We staan voor u klaar.

Waarmee kunnen wij helpen?

Verklaring Omtrent Gedrag

 • Hoe snel krijg ik mijn verklaring?
  U ontvangt de Verklaring Omtrent Gedrag binnen 4-7 werkdagen na betaling per post. Bent u in aanraking geweest met justitie? Dan is verder onderzoek nodig om te bepalen of de verklaring dan alsnog mag worden afgegeven. Dit kan tot acht weken duren.
 • Hoe wordt de VOG geleverd?
  U ontvangt de verklaring binnen 4-7 werkdagen per post op uw thuisadres. De VOG wordt dus niet naar uw werkgever gestuurd. Het is niet mogelijk om de verklaring digitaal af te geven.
 • Hoe vraag ik een verklaring aan?
  U kunt bij ons online een VOG aanvragen. Wij zetten uw aanvraag vervolgens klaar bij Justis ter beoordeling.
 • Hoe lang is een VOG geldig?
  Een Verklaring Omtrent Gedrag heeft geen geldigheidstermijn, omdat het een momentopname is. Uw werkgever mag dus zelf bepalen of hij of zij een ‘oudere’ verklaring accepteert.
 • Wanneer krijg ik een VOG?
  Met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt u aantonen dat u in het verleden geen strafbare feiten heeft gepleegd. Voor sommige functies is een VOG verplicht. U kunt een verklaring zowel als individu (natuurlijk persoon) of bedrijf aanvragen (rechtspersoon). Justis beoordeelt of de VOG mag worden uitgegeven.
 • Wat is een Verklaring Omtrent Gedrag?
  Met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt u aantonen dat u in het verleden geen strafbare feiten heeft gepleegd. Voor sommige functies is een VOG verplicht. U kunt een verklaring zowel als individu (natuurlijk persoon) of bedrijf aanvragen (rechtspersoon). Justis beoordeelt of de VOG mag worden uitgegeven.

Procedure rondom uw aanvraag

 • Hoe kan ik mijn justitiële gegevens inzien?
  U kunt uw justitiële gegevens alleen inzien op aanvraag. Dien een schriftelijk verzoek in bij de Justitiële Informatiedienst. Vergeet niet om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te sturen.
 • Kan ik een verklaring krijgen als ik een strafblad heb?
  Ja, dit kan. De screening zal worden gedaan op basis van uw strafblad. Als u veroordeeld bent voor een misdrijf, dan maakt Justis een afweging of dit strafbare feit een belemmering kan vormen voor het uitvoeren van de toekomstige functie. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van een screeningsprofiel. Justis houdt zich aan een terugkijktermijn. Voor jongeren tot 23 jaar is deze termijn twee jaar. Bent u ouder dan 23 jaar? Dan is de terugkijktermijn vijf jaar. Let op: als er sprake is van een zedendelict of een zwaar geweldsdelict, geldt deze terugkijktermijn niet. Deze delicten hebben voor onbepaalde tijd invloed op de beslissing of u een Verklaring Omtrent Gedrag kunt krijgen.
 • Naar welke gegevens wordt gekeken voor een VOG-aanvraag?
  Justis onderzoekt of u in het verleden strafbare feiten heeft gepleegd. Per screeningsprofiel wordt gekeken naar andere aspecten. Als u geen stafbare feiten heeft gepleegd of als deze geen belemmering vormen voor uw toekomstige functie, ontvangt u een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Wat is een screeningsprofiel?
  Per VOG-aanvraag wordt gekeken op welke wijze de aanvrager moet worden gescreend. Dit gebeurt door middel van een screeningsprofiel. Justis bepaalt aan de hand van dit profiel of de eventueel strafbare feiten van de aanvrager een belemmering vormen voor de nieuwe functie. Per aanvraag wordt vermeld op basis van welk screeningsprofiel – en eventueel functieaspect – u bent beoordeeld. Weet u niet onder welk screeningsprofiel u valt? Vul dan ‘nee, onbekend’ in. Wij kiezen dan het meest geschikte.
 • Wie beoordeelt of ik een VOG krijg?
  De screeningsautoriteit is Justis. Zij zijn onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en beoordelen of u een verklaring krijgt.
 • Hoe vraag ik een verklaring aan?
  U kunt bij ons online een VOG aanvragen. Wij zetten uw aanvraag vervolgens klaar bij Justis ter beoordeling.

Algemene vragen

 • Mijn VOG is geweigerd, wat nu?
  Als u in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd, kan het zijn dat u geen VOG krijgt. U krijgt in dit geval een brief van Justis thuisgestuurd met de mededeling ‘voorgenomen weigering’. In de brief wordt ook uitgelegd wat de reden is van de weigering. Bent u het niet eens met het besluit van Justis? U kunt bezwaar maken volgens de Algemene wet van bestuursrecht. In dat geval geeft u schriftelijk aan waarom u van mening bent dat u wel een Verklaring Omtrent Gedrag zou moeten krijgen.
 • Kan ik mijn verklaring in de Engelse taal krijgen?
  Een Verklaring Omtrent Gedrag wordt alleen in de Nederlandse taal afgegeven met een Engelse toevoeging. Deze toevoeging is geen vertaling van de verklaring.

Kosten

 • Kan ik mijn aanvraag nog annuleren?
  Wij begrijpen dat u uw VOG snel nodig heeft. Bij het bestellen van uw VOG stemt u in met een directe levering van onze diensten, hiermee geeft u ons opdracht om zo snel mogelijk de aanvraag klaar te zetten bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie (ofwel Dienst Justis). Wij doen ons best om uw aanvraag binnen enkele minuten klaar te zetten, zodat het screeningsproces kan starten. Nadat wij onze diensten hebben geleverd kunt u niet meer annuleren.

  Het herroepingsrecht, dus de mogelijkheid om uw aanvraag te annuleren is enkel van toepassing tot het moment dat wij de aanvraag hebben klaargezet bij Justis. U ontvangt hier een e-mail van ter bevestiging. Heeft u per ongeluk een fout gemaakt en wilt u de aanvraag wijzigen? Neem dan snel contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder.
 • Wat zijn de kosten voor het aanvragen van een VOG?
  De kosten voor het online aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag bestaan uit twee delen: eenmalig €41,35 aan mijnVerklaring, voor het verwerken van uw aanvraag en eenmalig € 33,85 aan Justis voor het afgeven van een geldige VOG. In totaal kost een aanvraag dus € 75,20.